Kig ha Farz
Evit 8 a dud
Prientiń : 30 mm Poazhań : 5 eur
|
1,5 kg kig ejen er skoaz pe er morzhol
1 arzell pemoc'h hanter sall
700 g kig lard diouzh ar brusk fresk
1 silzigenn dev da boazhań mogedet
1 gaolenn
6 karotezenn
4 irvinenn
2 bourenn
2 benn ognon
1 skourr ach
tachoł jiroufl
tin, loreenn
500 g bleud gwinizh du
200 g gwinizh
100 g amanenn hanter sall
100 g sukr
150 g rezin sec'h
2 vi
20 cl dienn fresk
Laezh
Holen, pebr
|
Lakait an arzell pemoc'h da zisholenań dre he lakaat e-barzh ur gastelodenn.
Lakait da virviń ha laoskit da rollvirviń e-pad 20 mn.
Lakait ar gaolenn da skaotań en ur gastelodennad dour berv all ha laoskit da boazhań e-pad 5 mn.
E-barzh ur chidhouarn bras, lakait an arzell disholenet hag an tammoł kig all (nemet ar silzigenn dev da boazhań).
Ouzhpennit ar penn ognon, tachoł jiroufl bet sanket ennań, hag al louzoł kegin.
Goloit gant 3 pe 4 l dour ha lakait da virviń.
Laoskit da poazhań 2 eurvezh.
Lakait an holen hag ar pebr.
Ouzhpennit neuze an holl legumaj diblusket ha gwalc'het hag ar gaolenn bet skaotet.
Fardit ar far en ur gemmeskań, e-barzh ur bezel douar, ar bleudoł, ar sukr, an amanenn e wrez an endro,
an dienn fresk, ar vioł en o fezh, ar rezin sec'h, un tamm holen ha pebr hag ul
lomig laezh evit fetisań mar bez ezhomm a-benn kaout un toaz unvan.
Lakait ar c'hemmesk-mań en ur sac'h arbennik pe rollit anezhań e-kreiz ul lienenn liammet he daou benn.
Splujit ho sac'h er berv poazhań ha laoskit da boazhań e-pad 1 e 30 ouzhpenn.
Un hanter eur a-raok dibenn ar poazhadur, ouzhpennit ar silzigenn dev er pod.
Dizourit ar c'hig hag al legumaj.
Kinnigit e-barzh ur plad bras. Lakait ar far er-maez eus ar sac'h ha staliit e-kreiz an tammoł kig, pe darnet, pe vruzunet dindan ar c'hig hervez ho plijadur.
Eeun eo ar meuz-mań da fardań.
Hir eo ar poazhań, n'eus ket ezhomm bezań evezhiek gantań avat.
|